top of page
Search

HiNurse biedt oplossing voor tekort aan verpleegkundigen

Recent onderzoek van het CBS toont een aanzienlijke daling in het aantal nieuwe studenten verpleegkunde aan, zowel op mbo- als hbo-niveau. Twee jaar geleden was er nog sprake van een piek in de belangstelling, mede door de extra aandacht voor zorgkrapte tijdens de coronapandemie. Voor het aflopende studiejaar meldden zich 20 procent minder mbo-kandidaten en 26 procent minder hbo-studenten. De instroom van leerling-verzorgenden IG daalde zelfs met een derde.

Aan het begin van het huidige studiejaar begonnen ongeveer 9000 studenten aan de mbo-opleiding verpleegkunde en 7000 aan de hbo-opleiding. Twee jaar eerder waren dit respectievelijk 11.000 en 9000 studenten. Het aantal nieuwe mbo-studenten in zorg en welzijn daalde van 73.000 naar 67.000, een afname van 8 procent, terwijl het aantal nieuwe studenten in andere mbo-opleidingen met slechts 3 procent daalde. In het hbo daalde het aantal studenten in zorg en welzijn van 48.000 naar 45.000. (https://www.skipr.nl/nieuws/forse-daling-aantal-nieuwe-studenten-verpleegkunde/) De rol van HiNurse HiNurse biedt een innovatieve oplossing voor dit probleem door internationaal zorgpersoneel te werven en te integreren in de Nederlandse zorgsector. HiNurse helpt zorginstellingen om hooggekwalificeerde professionals uit het buitenland aan te trekken en te integreren in Nederland, waardoor de directe personeelsbehoefte wordt aangepakt.


Uitgebreide ondersteuning


HiNurse biedt een compleet pakket aan ondersteunende diensten, inclusief:

  • Persoonlijke selectie en werving: Zorgvuldige selectie van gekwalificeerd buitenlands personeel.

  • Taaltrainingen: Gratis cursussen Nederlands om een soepele communicatie in de zorg te waarborgen.

  • Administratieve ondersteuning: Hulp bij het verkrijgen van werkvergunningen en registratie bij Nederlandse zorginstanties.

  • Integratiehulp: Ondersteuning bij huisvesting en sociale activiteiten om een succesvolle integratie in de Nederlandse samenleving te bevorderen.


Voordelen voor ZorginstellingenZorginstellingen kunnen profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van HiNurse's uitzenden- en detacheringsmodel, waardoor ze snel kunnen inspelen op veranderende behoeften. Dit helpt bij het verkorten van wachttijden, het verminderen van de werkdruk en het verbeteren van de zorgkwaliteit.

Met de aanhoudende daling van nieuwe verpleegkundestudenten, biedt HiNurse een cruciale oplossing voor het tekort aan zorgpersoneel in Nederland. Door gebruik te maken van internationale zorgprofessionals, kan de Nederlandse gezondheidszorg blijven voldoen aan de hoge eisen, zelfs in tijden van schaarste. Benieuwd hoe HiNurse uw zorginstelling kan helpen met gekwalificeerd internationaal zorgpersoneel? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden om uw team te versterken en de zorgkwaliteit te waarborgen. Samen kunnen we het verschil maken! Bezoek www.hinurse.eu of bel ons op +31(0)850812009

3 views0 comments

Opmerkingen


Post: Blog2_Post
bottom of page