top of page

Één doel, Één passie - ZORG

Wil je als zorgorganisatie jouw patiënten tijdig kwalitatief goede zorg verlenen? 
Zijn nieuwe zorgprofessionals nodig in deze demografisch vergrijzende maatschappij? 


HiNurse helpt zorgorganisaties en hun patiënten tijdig kwalitatief goede zorg te krijgen in een demografisch vergrijzende maatschappij. Wij voorkomen oplopende wachtlijsten in de zorg, uitgestelde operaties, leegstaande bedden, en zorgen voor voldoende thuiszorg. Mooi toch! 

Zorg Personeel: Text

De Feiten

Zorg en demografie zijn een heel belangrijke schakel. De een kan gewoon niet zonder de ander. Als je vooruitkijkt naar 2030 zien we twee hele belangrijke zorgpunten. Ten eerste is er een flinke afname van zorgpersoneel, ruim 23%, die met pensioen gaan tegenover een vele lagere instroom van nieuwe collega’s in de zorg. Ten tweede neemt het aantal ouderen rap toe. Volgens de CBS Bevolkingsprognose zal het aantal 65-plussers toenemen: waren er in 2012 nog 2,7 miljoen 65-plussers, in 2041 zullen dat er 4,7 miljoen zijn. De komende jaren zal vooral het aandeel 65-79-jarigen op de totale bevolking sterk stijgen. Vanaf 2025 neemt ook de groep 80-plussers sterk toe (de dubbele vergrijzing). Naar verwachting zal in 2030 38% van de mensen ouder dan 75 jaar meer dan drie aandoeningen hebben. Dan is het duidelijk dat alleen al de reguliere zorgvraag mank gaat.

Zorg Personeel: About Us

De oplossing

Frustratie is een goede bodem voor omdenken en oplossingen verzinnen. Midden in de pandemie denkt het Limburgse HiNurse de oplossing te hebben voor het personeelstekort in de zorg. Initiatiefnemers Michael Hamers en Joāo Ramos zetten namelijk goed opgeleide Portugese, Spaanse en Zuid-Amerikaanse verzorgenden en verpleegkundigen in ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. 
In Portugal is bijvoorbeeld de situatie andersom. Daar zijn te weinig banen voor heel veel hoogopgeleide verpleegkundigen die ook nog eens perfect Engels spreken. ‘’Wat als we die nu kunnen inzetten in de zorg in Nederland?’’ Met die gedachte zijn Joāo en Michael HiNurse gestart.

Zorg Personeel: About Us

De Aanpak

HiNurse werft en selecteert verpleegkundigen en verzorgenden voor de Nederlandse gezondheidszorg. Een groot deel van de Portugese en Spaanse zorgmedewerkers kunnen meteen ingezet worden omdat ze goed Engels spreken. Voor andere functies (zoals verpleegkundige) is een BIG-registratie nodig. Dat betekent dat de kandidaat de Nederlandse taal B1 niveau moet beheersen. Dat lukt goed binnen een half tot driekwart jaar. Dit proces is veel sneller dan een verzorgende of zelfs een gespecialiseerde verpleegkundige opleiding. De taalopleiding wordt ook via HiNurse verzorgd. Het doel is immers een duurzame en langdurige vestiging in Nederland met een passende baan in de gezondheidszorg. Er wordt ook rekening gehouden met de partner en kinderen, want Nederland heeft ontzettend veel te bieden. Daarnaast zetten wij ons ook in voor de bemiddeling van de partner, zodat ze samen een duurzaam bestaan kunnen opbouwen.. Hier draagt het unieke community- en integratieconcept van HiNurse aan bij.

Zorg Personeel: About Us

Omdenken en aanpakken is het advies...

We willen allemaal geen zorg- of personeelscrisis, maar dan moet de ruggengraat van de zorg op orde zijn. Ondersteuning uit het buitenland zal een must worden. Duitsland en Noorwegen lopen voorop door zorgmedewerkers uit het buitenland te halen. Feit is dat België al 3 keer meer in het buitenland opgeleide verpleegkundigen in dienst heeft, en Duitsland bijna 7 keer zoveel als in Nederland. Van buiten de EU hier komen wonen en werken is ingewikkelder door visa en opleidingsverschillen met de EU/Nederland. Portugezen en Spanjaarden kunnen meteen aan de slag omdat ze uit een EU-land komen.

Zorg Personeel: About Us

Flexibele inhuur en betaalopties

Bij HiNurse begrijpen we dat elke zorginstelling unieke behoeften heeft. Daarom bieden we verschillende flexibele inhuur en betaalopties om aan uw specifieke eisen te voldoen

Nurse Portrait

Werving en selectie

Kies voor een directe aanwerving waarbij u een eenmalige vergoeding betaalt. Ideaal voor permanente posities waarbij langdurige aanstelling gewenst is.

Hands

Tientje per uur

Met ons vaste prijsmodel van €10 per uur krijgt u toegang tot top zorgpersoneel, zonder verborgen kosten

Smiling Nurse

Detacheren

Profiteer van de flexibiliteit om personeel voor een tijdelijke periode uit te proberen om daarna over te nemen voor een direct contract bij je eigen organisatie

Zorg Personeel: Industries

WILT U...

- Als zorgorganisatie dat uw cliënten tijdig kwalitatief goede zorg krijgen? 

- Een duurzame oplossing voor uw zorgorganisatie en investeren in meer kwalitatieve zorgmedewerkers?

- Oplopende wachtlijsten, uitgestelde operaties en leegstaande bedden voorkomen? Of zorgen voor voldoende thuiszorg?

Dan bent u bij HiNurse aan het goede adres!

Stuur ons een mail of bel gerust voor meer informatie. Wij denken graag mee over uw uitdagingen om vanuit daar een plan van aanpak samen te stellen dat gericht op uw behoefte.

Zorgzame groet,

HiNurse team

Zorg Personeel: About Us
DSC05679.jpg
Zorg Personeel: Image
bottom of page