Heeft u zorgpersoneel nodig? Dan helpt HiNurse u graag verder!

De frustratie
Zorgaanbieders hebben veel ervaring opgedaan in het afgelopen jaar rondom Covid19. In het begin was er grote onzekerheid over het virus. Vooral de kans op overlijden was een groot vraagteken. Vanaf juni 2020 leek het weer even normaal te worden en verdween het virus naar de achtergrond. Echter werden we in oktober 2020 opnieuw geconfronteerd met een tweede golf en zelfs een derde golf in 2021. Constant werd er gewisseld van aanpak. Het regionale denken werd een landelijke uitvoering en branches gingen open en ook weer dicht. Daarnaast bleek het vaccineren ook niet op de geplande en gewenste manier te verlopen met nu nog steeds onzekerheden over bijwerkingen, vaccinatiebescherming en leveringen. Als klap op de vuurpijl blijkt een jaar later het ophogen van ic-bedden nog steeds niet mogelijk door een tekort aan personeel. Dit frustreert ons als organisatie en alle andere zorgorganisaties die graag zorg willen leveren en continuïteit willen bieden.

De feiten
Zorg en economie zijn een heel belangrijke schakel. De een kan gewoon niet zonder de ander. Als je vooruitkijkt naar 2030 zien we twee hele belangrijke zorgpunten. Ten eerste is er een flinke afname van zorgpersoneel die met pensioen gaan tegenover een vele lagere instroom van nieuwe collega’s in de zorg. Ten tweede wordt het aantal zorgvragers ook een flink stuk hoger gedurende die periode. Dan is het duidelijk dat alleen al de gewone zorgvraag mank gaat, laat staan ook nog een pandemie erbij!   

De oplossing
Frustratie is een goede bodem voor omdenken en oplossingen verzinnen. Midden in de pandemie denkt het Limburgse HiNurse de oplossing te hebben voor het personeelstekort in de zorg. Initiatiefnemers Michael Hamers en Joāo Ramos willen namelijk hoogopgeleide Portugese verpleegkundigen niveau 6 en verzorgenden niveau 3 zo snel mogelijk inzetten in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. De belangstelling is groot.

In Portugal is de situatie andersom. Daar zijn te weinig banen voor heel veel hoogopgeleide verpleegkundigen die ook nog eens perfect Engels spreken. ‘’Wat als we die nu kunnen inzetten in de zorg in Limburg en de rest van Nederland?’’ Met die gedachte zijn Joāo en Michael HiNurse gestart.

De aanpak
HiNurse gaat duurzaam verpleegkundigen en verzorgenden werven en selecteren voor ziekenhuizen en verpleeghuizen. De meeste zorgorganisaties hebben zelfs voldoende ruimte om mensen te huisvesten. Een groot deel van de Portugese zorgmedewerkers kunnen meteen ingezet worden omdat ze goed Engels spreken. Voor andere functies (zoals verpleegkundige) is een BIG-registratie nodig. Dat betekent dat de kandidaat de Nederlandse taal B1 niveau moet beheersen. Dat lukt goed binnen een aantal maanden. Dit proces is veel sneller dan een verzorgende of zelfs een gespecialiseerde verpleegkundige opleiding. De taalopleiding wordt ook via HiNurse verzorgd. Het doel is immers een langdurige vestiging in Nederland met een passende baan in de gezondheidszorg. Hier draagt het unieke community- en integratieconcept aan bij.

Omdenken en aanpakken is het devies. We willen allemaal uit de crisis raken, maar dan moet de ruggengraat van de zorg op orde zijn. Als we de zorg aankunnen kan ook de economie draaiende blijven in een pandemie en dat is in het huidige systeem onmogelijk gebleken. Ondersteuning uit het buitenland zal een must worden. Duitsland en Noorwegen lopen voorop door zorgmedewerkers uit het buitenland zoals de Filipijnen te halen. Dat is ingewikkelder omdat ze van buiten de EU komen. ‘’De Portugezen kunnen meteen aan de slag omdat ze uit een EU-land komen” besluit Michael.

Hoe kan mijn zorgorganisatie en cliënten geholpen worden?
-Wilt u een duurzame oplossing voor uw zorgorganisatie en investeren in meer zorgmedewerkers?
Dus geen uitzendkrachten inhuren of collega organisaties in problemen brengen door een kandidaat van hun aan te trekken?
-Wilt u meer aandacht voor de cliënten en goede zorg in uw organisatie?
-Heeft u behoefte aan collega’s met een diploma verzorgende niveau 3 of verpleegkundige niveau 6?

Dan bent u bij HiNurse aan het goede adres!

Stuur ons een mail of bel gerust voor meer informatie. Wij denken graag mee over uw uitdagingen om vanuit daar een plan van aanpak samen te stellen dat gericht op uw behoefte.

Zorgzame groet,

Michael Hamers en Joāo Ramos

 
DSC05679.jpg